1. Forside
  2. /
  3. Kalkning af kirker

Kalkning af kirker

Hos Wils A/S har vi mange års erfaring med kalkning af kirker. 

De fleste kirker i Danmark er af ældre årstal og er derfor fredet. Af denne grund er der mange forhold, der skal tages højde for. Når I vælger Wils A/S, får I en erfaren sparringspartner, som er jeres kontaktperson fra start til slut. Vi står altid til rådighed samt vejleder og rådgiver jer vedr. omfang og de rette materialer, så I får det mest optimale og holdbare resultat.

 

Proces ved kirkekalkning

Er kirken uden revner og afskalninger, starter vi med at afbørste de pågældende facader. Derefter grunder vi dem med vandkalk, som går ind og aktiverer det eksisterende kalk. 

Efter grunder bliver det første lag kalk lagt, som også kaldes for kalkmælk. Er kirkens facade slidt og ujævn, anbefaler vi at give den et lag sandkalk inden kalkmælken. Sandkalken er med til at give facaden en mere ensartet overflade, da den giver et ekstra lag, og derved opnår vi det bedste resultat. 

Vi oplever ofte, at kirkernes facader har småskader, såsom svindrevner og afskalninger. Dem skal vi udbedre, inden vi kan kalke. Først afrenser vi det skadede område og laver en holdbar opbygning med en hydraulisk kalkmørtel. Dernæst er kirkefacaden klar til at få et lag grunder med kalkvand, inden vi går i gang med selve kalkningen. 

 

Specialister i kirkekalkning 

Der er mange meninger om, hvordan og hvor ofte en kirke bør kalkes. Ved Wils A/S mener vi, at der eksisterer to muligheder ift. kalkning af kirker: Den første består i, at kirken skal have mælkekalk to gange årligt. Den anden mulighed består i at afrense samt reparere kirkefacaden for eventuelle revner og afskalninger. Dernæst giver man facaden en syv-lags opbygning med sandkalk, mælkekalk og til sidst vandkalk. Hvis kirkekalkningen bliver udført efter de grundige forskrifter, bør den holde til al slags vind og vejr i 5-6 år. 
 
Set med vores øjne, er den mest rentable løsning den sidste. Den omfattende proces kan godt svare sig, hvilket vores kunder bekræfter.
 

Rådgivning om kalkning af kirker

Når du kontakter os, sender vi én af vores erfarne Wils A/S murere ud for en gennemgang af kirken. Så beskriver vi kalkningsopgaven i detaljer og sender et tilbud. 

Vi bestræber os på at give jer den nemmeste byggeproces med ro i maven. Derfor får I tilknyttet én direkte kontaktperson, som er nem at få fat på, indtil vi er i mål med restaureringen. 

Byggeri til private

Wils A/S har 25 fagfolk ansat til at gøre vores private kunders byggedrømme til virkelighed – i Silkeborg og resten af Midtjylland.  

Vores aftaler starter
med et uforpligtende møde og et overslag

Casper Christensen

Byggeleder
for private kunder