1. Forside
  2. /
  3. Damhusene, Silkeborg

Damhusene, Silkeborg

For Midtjysk Ejendomsudvikling har Wils A/S i samarbejde med bygherren udviklet opført dette ”barmarksprojekt”. Bag begrebet ligger en længere proces blandt andet indeholdende omfattende museumsudgravning, koordinering med forsyningsselskaberne og ledningsejere omkring den deciderede byggemodning, udstykning af salgsklare parceller, anlæggelse af vejprojekt, støjmur og skybrudskorridor m.v.
Selve byggeriet består – ud over parceludstykningen – af 14 lejligheder i fire længer.
Konteksten minder om det miljø egnen engang bar præg af: nemlig et landligt gårdbyggeri, der omkranser en gårdsplads, hvor der er skabt intimt rum til ophold og samvær.
Der er lagt vægt på materialevalg, så boligerne på henholdsvis 3 og 4 værelser, der varierer fra 85-103 m², adskiller sig fra det klassiske rækkehusbyggeri. Udvendigt er murværket opgraderet til kobberpræget tegl i mønsterværk, så man møder en indbydende og rolig facade.
Alle boliger er forsynede med energieffektive varmepumper og hvidevarer, der bidrager til lavt forbrug.
Indvendigt er rækkehusene indrettede med lyddæmpende gulve, akustiklofter til kip og kvalitetskøkkener. Husene er opført i ét plan med optimalt lysindfald og en planløsning, der henvender sig til en bred vifte af lejere.

Damhusene i Sinding er Svanemærkets certificeret.
Fra projektudviklingens start var visionen, at rækkehusene skulle opføres i svanemærkede materialer.
At husene er Svanemærket, betyder at der er taget stilling til materialevalg og ressourcer ift. hele byggeriets livscyklus. Svanemærket stiller nemlig skrappe krav til både materialer, kemi, byggeproces, brugsfase og affaldshåndtering, for blot at nævne nogle få eksempler.

  • Adresse: Damgårdsvænget, Silkeborg
  • Projektform: Opførelse 
  • Entrepriseform: Totalentreprise
  • Omfang: 14 nøglefærdige boliger. 7 parcelhusgrunde. 
  • Arkitekt: Baks Arkitekter ApS
  • Bygherre: Midtjysk Ejendomsudvikling

Ønsker bliver til aftaler
og aftaler bliver overholdt

Thomas Wils

Ejer