1. Forside
  2. /
  3. Isolering

isolering - sund fornuft og komfort

Invester i isolering til din bolig – og kom gener som træk og høje varmeregninger til livs.

Temperaturen på husets ydervæg kan stige op mod 6-7 grader, når man benytter Papirisolering til efterisolering. Det kan for alvor mærkes på varmeregningen – og I kan dermed spare op mod 3.500 kr. om året.

Wils A/S har en specialiseret isoleringsafdeling, som har erfaring med nybyggeri og efterisolering af f.eks. hulmure og lofter i ældre boliger – bygget typisk før 1975. Vi hører til i Silkeborg – men vores isolatører løser opgaver i hele Midtjylland.

 

Alle typer af isoleringsopgaver

Vores isolatører har erfaring med at udføre termografering og dernæst at isolere og efterisolere:

  • Hulmur
  • Loft
  • Gulv
  • Etageadskillelser
  • Skunke
  • Krybekældre
  • Flade tage

Vi lægger varme dyner i husets indre – som også holder varmen ude om sommeren – med bl.a. glasuld og flamingo. Men vi foretrækker og anbefaler oftest papirisolering, da materialet har utallige fordele. Vi er CBI + Partner som er din garanti for bæredygtig papirisolering af høj kvalitet.

PAPIRISOLERING - DET BÆREDYGTIGE VALG

Papirisolering er produceret af bæredygtige cellulosefibre fra overskuds- og genbrugsaviser. Cellulosefibre er yderst velegnede som isoleringsmateriale, fordi de hule fibre indeholder luft, som har en isolerende effekt i modsætning til massive fibre.

Papirisolering er et såkaldt isoleringsgranulat, som blæses ind med en slange, og fordeler sig i alle revner og sprækker. I modsætning til f.eks. isoleringsmåtter i glasuld, som bliver skåret til, hvilket er vanskeligt at gøre helt optimalt omkring rørføringer og spær. 

Med papirisolering undgår vi kuldebroer, hvor varmen let kan slippe ud – og dermed påvirke varmeregning og indeklimaet negativt.

En investering i papirisolering giver din bolig mange fordele, såsom:

  • Høj brandmodstand
  • Høj isoleringsevne
  • Ingen brug af dampspærre
  • Effektiv lydisolering
  • Fugttransporterende
  • CO2-venlig produktion
  • Godt indeklima
  • Hurtig og nem isolering
  • Ingen råd, skimmel og skadedyr
  • Nem adgang til installationer
Rækkehuse silkeborg

Fremgangsmåde ved hulmur isolering

De fleste af vores isoleringsopgaver vedrører hulmure. Det skyldes, at eksisterende isolering i hulmuren over tid falder sammen. Derfor vil man i ældre huse kunne opleve kolde områder forskellige steder på indervæggen – der hvor isoleringen er faldet sammen. Det er kuldebroer, som er årsag til varmetab og en forhøjet varmeregning.

Inden vi isolerer hulmuren i dit hus, inspicerer vi den ved at bore et hul i fugen, og med et kamera tjekker vi tilstanden af den eksisterende isolering, samt hvor meget isolering der allerede er i hulmuren.

Dernæst er vi klar til isolere hulmuren ved at blæse papirisolering ind i hulrummet mellem yder- og indervæg. Derved bliver den gamle isolering presset op af bagvæggen, og hulrummet foran bliver fyldt ud med Papirisolering, som sikrer en optimal isolering.

For at indblæse Papirisolering, borer vi et hul i fugen mellem to mursten og fylder hulrummet op med Papirisolering. Metoden efterlader færre mén på facaden end ved at udtage hele mursten. Vi indblæser Papirisolering under tryk fra flere forskellige steder på facaden, så vi sikrer os, at alle hulrum er fyldt ud med isolering. Hullerne lukkes igen med et matchende fugemateriale.

Fremgangsmåde ved isolering til loft

En anden populær isoleringsform er isolering af lofter. 

Ved åbne loftkonstruktioner blæser vi Papirisolering løst ud på loftet – det gælder både efterisolering og ved nybyggeri. Ligger der allerede isolering på loftet i forvejen, blæses papirisolering oven på den eksisterende isolering. Er der revner og sprækker i den eksisterende isolering, bliver de fyldt op og dækket til af det nye lag papirisolering . På den måde eliminerer vi kuldebroer, som er årsagen til varmetab.

Papirisolering  er særdeles velegnet på lofter i ældre huse, hvor man ikke kender tilstanden af den eksisterende dampspærre. Skulle der være en smule fugt til stede på loftet, vil Papirisoleringen optage fugten, uden at det går ud over isoleringsevnen, og derefter transportere fugten op til overfladen for derefter at fordampe.

På grund af papirisolerings unikke fugttransporterende egenskaber, er det muligt at spare arbejdsgangen med dampspærre helt i nybyggeri – med undtagelse i vådrum.

Få et gratis isoleringstjek af loftet

Vi inspicerer med glæde jeres loft for eksisterende isoleringsmateriale og vurderer, hvor meget isolering, I med fordel kan lægge på loftet. Derefter sender Wils A/S et uforpligtende tilbud på at efterisolere jeres bolig.

Inden vi isolerer loftet, undersøger vi altid følgende forhold:

  • Om el-installationer er afdækket – transformer og halogenspots skal afdækkes fra isoleringen pga. varmeudvikling i henhold til el-lovgivningen.
  • Om adgangsforhold er tilstrækkelige – skal gangbroen evt. forhøjes eller flyttes og loftslemmen isoleres.
  • Om der er tilstrækkelig ventilation på loftet.

Besparelse ved efterisolering

Kontakt os for at få et tilbud på isolering og en gratis gennemgang af din bolig. 

Som en del af vores service, hjælper vi med at lave alle relevante beregninger, søger tilskud og beregner håndværkerfradrag – så du nemt opnår en markant besparelse på dine fremtidige varmeregninger.    

Vi rådgiver private og
erhverv om Energioptimering

Anders Tang

glarmester